• Studeren in eigen tijd
 • Het is goedkoper dan een dagopleiding
 • Studeren op een plek die jou schikt
 • Je kan de stof makkelijk nalezen
 • Je bepaalt je eigen studietempo
 • Opgeleid tot een erkende certificering
 • 2 uur gratis inhoudelijke ondersteuning
 • De beste prijs-kwaliteit verhouding

greenbeltzelfstudie2
Niveau: 
Duur en doorlooptijd: 
Opleidingsvariant: 
Prijs: 
HBO niveau
80-100 studie-uur in eigen tijd en tempo
zelfstudie
€1.170,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal

Algemeen

In de Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie leer je methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook om de verbeteringen door te voeren met de medewerkers in jouw organisatie.
De opleiding combineert op afwisselende wijze de theorie met tientallen opdrachten en volgt de stappen die noodzakelijk zijn bij het optimaliseren van processen. De deelnemer leert hierdoor de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving. Na deze zelfstudie begrijpt de deelnemer de impact van veranderingen op medewerker en organisatie en ontdekt hij/zij de voordelen om de eigen werkzaamheden (steeds verder) te verbeteren.

Doelgroep
De GreenBelt zelfstudie is bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die een voortrekkersrol hebben of krijgen in Lean Six Sigma verbeterprojecten. Ook is deze opleiding geschikt voor medewerkers die te maken krijgen met verbeterprojecten en daar een rol in (willen) spelen.
Het volgen van de zelfstudie is uitermate geschikt voor mensen die in eigen tijd en tempo de opleiding willen volgen en in staat zijn daar de discipline voor op te brengen.
Om aan deze opleiding mee te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat kun je na de opleiding?
Na de zelfstudie ben je in staat om zelfstandig een Lean Six Sigma project te starten en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen. Je weet de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving. Na deze opleiding begrijp je de impact van veranderingen op medewerker en organisatie en ken je de
voordelen om je eigen werkzaamheden steeds verder te verbeteren.

Kosten
De opleidingsprijs voor de Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie bedraagt €1170,00 (excl. BTW). Deze prijs is inclusief alle lesmaterialen,de benodigde literatuur en de Lean Praktijkdag.
Ook mag je als onderdeel van deze opleiding rekenen op 2 uur coaching en begeleiding van een van onze (Master) BlackBelts via de telefonische helpdesk*.
Als je met meer deelnemers van hetzelfde bedrijf meedoet aan deze opleiding, geldt een collegiale korting van 15% over jullie totale opleidingsprijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die deze opleiding willen doen? Het is ook mogelijk deze opleiding incompany in jouw bedrijf te organiseren. In combinatie met de Lean Praktijkdag kan dat zelfs voor meer groepen tegelijkertijd!
Voor een incompany opleiding maken wij graag een offerte op maat.

Programma

In de GreenBelt zelfstudie behandelen we de basis van Lean Six Sigma, waaronder de achtergrond en historie van Lean en Six Sigma en het House of Toyota. Daarnaast doorgronden we wat processen zijn, wanneer, welk Lean Six Sigma project kan worden gestart en hoe je die start vormgeeft. En je leert een proces op verschillende manieren in beeld te brengen.
Uiteraard staat het meten en analyseren van het proces en het ontwikkelen van verbeteringen centraal. Ook besteden we aandacht aan het implementeren en borgen van die verbeteringen en leer je hoe je de organisatie kunt transformeren tot een lerende organisatie.
Je oefent met een aantal Lean Six Sigma en veranderkundige technieken en past deze toe in een rijke hoeveelheid aan opdrachten en casussen.

Lean Six Sigma in de praktijk in combinatie met de GreenBelt Zelfstudie
Optioneel kan de GreenBelt zelfstudie worden aangevuld met de Lean Praktijkdag.
Gedurende deze dag wordt gebruik gemaakt van een realistische Lean Management simulatiegame om de opgedane kennis uit de Zelfstudie direct praktisch toe te passen. In deze fictieve procesomgeving leren de deelnemers, in vijf ronden, hoe ze snel ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean Six Sigma methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig kan zijn. Zowel in dienstverlenende en administratieve processen, als in de productie en logistieke omgeving.
Het als groep deelnemers actief bezig zijn om het proces binnen deze simulatiegame te verbeteren, geeft bovendien inzicht in de kracht en noodzaak van teamwork bij ingrijpende veranderingen!
De kosten voor de Lean Praktijkdag bedragen € 175,00 (excl. BTW). Deze prijs is alleen geldig bij het gelijktijdig inschrijven van de Lean Six Sigma GreenBelt Zelfstudie en De Lean Praktijkdag. Hiervoor kunt u tijdens de inschrijving gelijk de locatie en de gewenste datum aangeven.

Planning

Je kan de zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 80 en 100 uur bedraagt.

Zodra je de factuur voor deze zelfstudie hebt betaald, heb je met 2 werkdagen je pakket in huis. Je kan dus snel aan de slag!

Kies je voor de GreenBelt zelfstudie in combinatie met een Lean Praktijkdag, schrijf je dan daarvoor hieronder in:

Geen Evenementen

Certificering

Je wordt conform de eisen van het IIBLC® (International Independent Board for Lean Certification) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma GreenBelt.
Optioneel kan je ervoor kiezen op te gaan voor het Lean (Six Sigma) GreenBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het (Nederlands- of Engelstalig) theorie examen.

 1. Het Nederlandstalig Lean GreenBelt theorie examen
  Dit examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen en is gebaseerd op het internationaal geldende Book of Knowledge, zoals vastgesteld door het IIBLC®. Bij het succesvol afronden van dit examen ontvang je het bijbehorende Lean GreenBelt Certificaat. De kosten voor dit examen bedragen € 157,50 (excl. btw) per persoon en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

 2. Het Nederlandstalig Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat

  Dit examen bestaat uit 100 meerkeuzevragen en is gebaseerd op het internationaal geldende Book of Knowledge, zoals vastgesteld door het IIBLC®. Bij het succesvol afronden van dit examen ontvang je het bijbehorende Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat. De kosten voor dit examen bedragen € 175,- (excl. btw) per persoon en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

 3. GreenBelt Certificaat van het IIBLC ®

  Als je het internationale erkende GreenBelt Certificaat wil halen, moet je succesvol het schriftelijke, Engelstalige GreenBelt examen van het IIBLC® afleggen. Dit examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen. De kosten voor dit examen zijn € 400,00 (excl. btw) per persoon en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

 4. Lean (en/of) Six Sigma GreenBelt Praktijkcertificering
  Na het behalen van het theorie examen kan je opgaan voor de praktijkcertificering. De eindpresentatie dient te gaan over tenminste een door de kandidaat-GreenBelt uitgevoerd verbeterproject, die een aantoonbare verbetering heeft laten zien. De presentatie duurt maximaal een halfuur en wordt ten overstaan van de examencommissie gehouden. De kandidaat Lean (Six Sigma) GreenBelt slaagt voor dit praktijkdeel als het oordeel van de examencommissie positief is en de opdrachtgever van het betreffende verbeterproject (al dan niet schriftelijk) heeft verklaard dat de gepresenteerde resultaten zijn behaald. De kosten voor het praktijkexamen bedragen voor de Lean-variant € 210,- per persoon (excl btw) en € 247,50 per persoon (excl. BTW) voor de Lean Six Sigma-variant. Dit is inclusief de procedurele beoordeling of de projecten aan de vereisten voldoen.

Vervolg op deze opleiding
Nadat je tot een volwaardige Lean (Six Sigma) GreenBelt bent opgeleid, wil je wellicht de volgende stap zetten in je persoonlijke professionele ontwikkeling. Een logisch vervolg op deze opleiding is de Lean Six Sigma GreenBelt-2-BlackBelt opleiding. Deze opleiding sluit namelijk naadloos aan op de GreenBelt zelfstudie en helpt de laatste stap te zetten naar het niveau van een Lean Six Sigma BlackBelt.

 

   

De examentraining als ook de Praktijkdag heb ik als waardevol beschouwd. Er wordt exact aangegeven waar de nadruk voor het examen op ligt. Op de Praktijkdag leer je zelf de methodes aan den lijve te ondervinden en uit te voeren. Heel waardevol.

Ik heb de zelfstudie afgesloten met het internationaal certificaat van het IIBLC ®. En ruim geslaagd! De zelfstudie sloot voor mij perfect aan op wat in het examen werd gevraagd.

Zowel het studiemateriaal (met vele leerzame oefeningen) als de telefonische begeleiding waren wederom van top kwaliteit. Ik overweeg binnenkort de Black Belt opleiding te gaan volgen!

Eerder heb ik al de Yellow Belt gevolgd en nu heb ik de Green Belt Zelfstudie gedaan, omdat ik zo enthousiast was over de manier van opleiden en betrokkenheid. Ik heb gekozen voor de zelfstudie en dit was een perfecte keuze, omdat ik nu zelf mijn tijdsbesteding kon bepalen. Bovendien kwam het ook budgettair goed uit.

Ik heb de zelfstudie als zeer compleet, overzichtelijk en helder beschreven ervaren. Aandacht voor verandermanagement en voor de meer technische tools is goed verdeeld. Het sloot perfect aan op mijn behoefte. De zelfstudie heeft als voordeel dat je kunt studeren zonder hele dagen uit je agenda te moeten schrappen en dus niet facturabel kan zijn.

Heldere uitleg van de Lean Six Sigma docent tijdens een aangevraagd vragen-rondje. Niet alleen antwoorden geven, maar ook de toepassing gelijk even doornemen. Dat was meer dan ik had verwacht, echt een aanrader.

Door de afwisseling van zelfstudie en opdrachten was dit voor mij de ideale manier om te gaan voor mijn Green Belt. Tijdens de Praktijkdag kon je naast het praktische deel ook vragen stellen. Overzichtelijke stof, duidelijke en enthousiaste uitleg. De bijeenkomst en de managementgame waren zeer interactief en waardevol.

De Lean Six Sigma trainers zijn top! Ze weten waarover ze praten en antwoorden worden afgestemd op de vrager. Inclusief de praktijkvoorbeelden. 

De zelfstudie Green Belt heb ik als positief ervaren. Met name de visualisering in plaatjes van diverse gebruikte hulpmiddelen en methodes LSS is prettig om te kunnen onthouden. Het zelfstudieboek leest makkelijk.

Ik heb de zelfstudie Lean Six Sigma Green Belt gevolgd. Wat ik naast alle opdrachten erg fijn vond waren de proefexamens om mee te oefenen. Ook het examenvoorbereiding waar je aan mocht deelnemen vond ik heel erg handig. Hiermee kan je toetsen of je de lesmateriaal beheerst. Nu nog wachten op de uitslag.