• HBO niveau
  • 100-120 Studie-uren in eigen tijd en tempo
  • Prijs: €1495,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal

Algemeen

Je hebt al eerder een Lean Six Sigma Green Belt zelfstudie gevolgd en bent enthousiast over de inhoud en de resultaten die je ermee hebt bereikt? Dan wil je vast de volgende stap zetten om professional te worden binnen Lean Six Sigma!

Als je verder wilt verdiepen en verbreden in de Lean Six Sigma methodiek, kan je de Lean Six Sigma Green Belt-2-Black Belt zelfstudie van Lean Six Sigma Zelfstudie volgen. Want dat is namelijk de opleiding die verder gaat, waar de Lean Six Sigma Green Belt zelfstudie is geëindigd!

“De Upgrade-2-Black Belt opleiding was voor mij een nuttig vervolg op de Green Belt opleiding. Best wel even pittig als het om de analyses met MiniTab gaat, maar helder en duidelijk uitgelegd in het boek. Super ook, dat er zoveel voorbeelden en oefenopgaven in zitten. Ik voel me echt bij de hand genomen in deze studie.” – Myrthe, intern consultant

Doelgroep
De Green Belt-2-Black Belt zelfstudie is een opleiding op HBO niveau en voor jou geschikt als je als leidinggevende, projectleider of consultant een rol krijgt als Lean Six Sigma Black Belt in een Lean Six Sigma verbeterproject.

De studievariant ‘zelfstudie’ is uitermate geschikt als je in eigen tijd en tempo de opleiding wilt volgen en in staat bent daar de discipline voor op te brengen.

Om zinvol deze zelfstudie te kunnen doen, is het wenselijk dat je eerder een relevante Lean Six Sigma Green Belt opleiding of zelfstudie hebt gevolgd.

Wat kun je na de opleiding?
Na deze opleiding ben je opgeleid tot het internationaal erkende niveau van Lean Six Sigma Black Belt volgens de eisen van het ASQ. Je bent daarmee in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren en op te lossen. Je bent tevens in staat de complexere verbeterprojecten en veranderprojecten daadkrachtig te managen, waardoor processen beter presteren en een hogere kwaliteit en productiviteit halen. Dit vertaalt zich in lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid.

Certificaat
De Green Belt-2-Black Belt zelfstudie bereid je voor om het Lean Six Sigma Black Belt Certificaat volgens de internationaal erkende normen van het ASQ te behalen. Bijna 70% van onze deelnemers slaagt in een keer voor het examen!

“Ik vond het echt super dat ik het examen met een trainer kon doornemen om de punten op de ‘i’ te zetten voor mijn herexamen. Gelukkig heb ik die ruimschoots gehaald.” – Sacha, manager Kwaliteit en Audit

 Jouw investering
Deze opleiding betaalt zichzelf terug! Zodra jij na deze opleiding beter in staat bent de verbeteringen in je werk door te voeren en processen te optimaliseren, worden de (financiële) resultaten zichtbaar. Je betaalt voor deze zelfstudie €1495,00 (excl. BTW) per deelnemer.

Er is nogal wat in de prijs inbegrepen. Klik daarvoor hier voor meer informatie.

Doe je met meer deelnemers van hetzelfde bedrijf mee aan deze zelfstudie? Dan ontvangen jullie een collegiale korting van 15% over de totale opleidingsprijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die deze zelfstudie wil doen? Wij kunnen de Upgrade-2-BlackBelt zelfstudie ook incompany organiseren. Deze incompany opleiding bestaat uit de combinatie tussen de zelfstudie die de deelnemers in eigen tijd doen, en een aantal dagdelen, waarin de opdrachten en de eigen praktijk van de deelnemers worden behandeld!

Voor een incompany opleiding maken wij graag een offerte op maat.

Programma

In de Green Belt-2-Black Belt zelfstudie wordt veel afgewisseld tussen theorie en praktijk en wordt je veelvuldig uitgedaagd de opdrachten uit het meegeleverde werkboek te maken.

Onderdeel van deze zelfstudie is het werken en oefenen met statistische analyses. Hiervoor moet je gedurende je studie de software programma’s Excel en MiniTab 17 (30-dagen free download is beschikbaar) op de laptop of PC beschikbaar hebben. De vele oefeningen waarin met MiniTab wordt gewerkt, zijn geïllustreerd met duidelijke screenshots. Zo weet je precies wat je moet doen om tot het juiste inzicht te komen.

In deze zelfstudie leer je de werkwijze en structuur van Six Sigma en hoe je effectief het juiste verbeterproject start. Na een introductie op de statistiek en MiniTab, leer je vervolgens een eerste analyse maken van het proces. Vervolgens staan het meten van het proces centraal en start je met een eerste analyse van de verzamelde data. Voorwaarden waaraan een meting moet voldoen, soorten data en het ontwerpen van een valide meetsysteem komen allemaal aan bod.

Nadat de huidige prestatie van het proces is bepaald, start je eerst met grafische analyses! Daarna ligt de aandacht geheel op de toegepaste statistiek om de echte oorzaken van het falende proces te achterhalen en te bewijzen.

Als laatste ga je aan de slag met het ontwikkelen van verbeteringen in het proces. Natuurlijk leer je ook hoe deze verbeteringen te implementeren en hoe die verbeteringen geborgd kunnen worden.

Planning

Je kan de zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 100 en 120 uur bedraagt.

Zodra je de factuur voor deze zelfstudie hebt betaald, heb je met 2 werkdagen je pakket in huis. Je kan dus snel aan de slag!

 

Certificering

Je wordt conform de eisen van het ASQ (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma Black Belt. Het Lean Six Sigma Black Belt Certificaat behaal je door het succesvol afronden van het theorie-examen.

Theorie-examen
Het Nederlandstalig theorie-examen bestaat uit 100 meerkeuzevragen. De kandidaat slaagt voor het theorie examen als tenminste 70% van de vragen correct is beantwoord. De examenkosten bedragen € 235,- (excl. btw) en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

Wil je ook echt certified Lean Six Sigma Black Belt worden? Dan moet je naast je het succesvol afleggen van je theorie-examen ook het praktijkexamen succesvol afronden.

Praktijkexamen
Het praktijkexamen bestaat uit het geven van een eindpresentatie over twee succesvol uitgevoerde Lean Six Sigma verbeterprojecten. De verbeterprojecten moeten elk een aantoonbare verbetering laten zien van tenminste € 100.000,- en zijn uitgevoerd volgens de geleerde methode.

De presentatie duurt maximaal een halfuur en wordt ten overstaan van de examencommissie gehouden. De kandidaat-Black Belt slaagt voor dit praktijkdeel als het oordeel van de examencommissie positief is en de opdrachtgever(s) van de betreffende verbeterprojecten (al dan niet schriftelijk) hebben verklaard dat de gepresenteerde resultaten zijn behaald. De kosten van het praktijkexamen zijn € 340,- (excl. btw), welke niet in de opleidingsprijs zijn inbegrepen.

“Voor mijn rol als consultant vond ik het belangrijk de praktijkcertificering te doen. Dat helpt op mijn cv en bij mijn inhuur door opdrachtgevers. Wel heb ik extra coaching ingekocht. Zo kon ik sneller de goede stappen zetten.” – Emiel, senior consultant

Ga je tijdens of na de zelfstudie aan de slag met het opstarten en uitvoeren van Lean Six Sigma verbeterprojecten? Misschien wel om je te laten certificeren? Wij helpen je graag met de opzet en uitvoering daarvan!

Bij de Upgrade-2-Black Belt zelfstudie hoort 2 uur gratis helpdesk. Deze kan je prima gebruiken voor de eerste aanzet van je verbeterproject. Maar soms is dat niet voldoende of wil je dat we bij jou op locatie meehelpen. Je kan dan gedurende een nader af te spreken periode en aantal uur gebruik maken van de kennis en kunde van een van onze Master Black Belts.

Voor coaching en begeleiding op Black Belt niveau hanteren wij een uurtarief van € 190,00 (excl. btw en reiskosten).

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Vervolg op deze opleiding
Nadat je tot een volwaardige Lean Six Sigma Black Belt bent opgeleid, wil je wellicht de volgende stap zetten in je persoonlijke professionele ontwikkeling. Een logisch vervolg op deze opleiding is de opleiding ‘Organizational Behavior Management’. Deze opleiding geeft inzicht in de mogelijkheden tot het beïnvloeden van gedrag, bijvoorbeeld als je Lean in de organisatie wilt doorvoeren of als je verbeteringen blijvend wilt doorvoeren in een bedrijfsproces.

Kijk voor meer informatie op de website van MKPC

 

 

De examentraining als ook de Praktijkdag heb ik als waardevol beschouwd. Er wordt exact aangegeven waar de nadruk voor het examen op ligt. Op de Praktijkdag leer je zelf de methodes aan den lijve te ondervinden en uit te voeren. Heel waardevol.

Ik heb de zelfstudie afgesloten met het internationaal certificaat van het IIBLC ®. En ruim geslaagd! De zelfstudie sloot voor mij perfect aan op wat in het examen werd gevraagd.

Zowel het studiemateriaal (met vele leerzame oefeningen) als de telefonische begeleiding waren wederom van top kwaliteit. Ik overweeg binnenkort de Black Belt opleiding te gaan volgen!

Eerder heb ik al de Yellow Belt gevolgd en nu heb ik de Green Belt Zelfstudie gedaan, omdat ik zo enthousiast was over de manier van opleiden en betrokkenheid. Ik heb gekozen voor de zelfstudie en dit was een perfecte keuze, omdat ik nu zelf mijn tijdsbesteding kon bepalen. Bovendien kwam het ook budgettair goed uit.

Ik heb de zelfstudie als zeer compleet, overzichtelijk en helder beschreven ervaren. Aandacht voor verandermanagement en voor de meer technische tools is goed verdeeld. Het sloot perfect aan op mijn behoefte. De zelfstudie heeft als voordeel dat je kunt studeren zonder hele dagen uit je agenda te moeten schrappen en dus niet facturabel kan zijn.

Heldere uitleg van de Lean Six Sigma docent tijdens een aangevraagd vragen-rondje. Niet alleen antwoorden geven, maar ook de toepassing gelijk even doornemen. Dat was meer dan ik had verwacht, echt een aanrader.

Door de afwisseling van zelfstudie en opdrachten was dit voor mij de ideale manier om te gaan voor mijn Green Belt. Tijdens de Praktijkdag kon je naast het praktische deel ook vragen stellen. Overzichtelijke stof, duidelijke en enthousiaste uitleg. De bijeenkomst en de managementgame waren zeer interactief en waardevol.

De Lean Six Sigma trainers zijn top! Ze weten waarover ze praten en antwoorden worden afgestemd op de vrager. Inclusief de praktijkvoorbeelden. 

De zelfstudie Green Belt heb ik als positief ervaren. Met name de visualisering in plaatjes van diverse gebruikte hulpmiddelen en methodes LSS is prettig om te kunnen onthouden. Het zelfstudieboek leest makkelijk.

Ik heb de zelfstudie Lean Six Sigma Green Belt gevolgd. Wat ik naast alle opdrachten erg fijn vond waren de proefexamens om mee te oefenen. Ook het examenvoorbereiding waar je aan mocht deelnemen vond ik heel erg handig. Hiermee kan je toetsen of je de lesmateriaal beheerst. Nu nog wachten op de uitslag.