• Studeren in eigen tijd
 • Het is goedkoper dan een dagopleiding
 • Studeren op een plek die jou schikt
 • Je kan de stof makkelijk nalezen
 • Je bepaalt je eigen studietempo
 • Opgeleid tot een erkende certificering
 • 2 uur gratis inhoudelijke ondersteuning
 • De beste prijs-kwaliteit verhouding

greenbeltzelfstudie2
Niveau: 
Duur en doorlooptijd: 
Opleidingsvariant: 
Prijs: 
HBO niveau
80-100 studie-uur in eigen tijd en tempo
zelfstudie 
€995,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal

Algemeen

Lean Six Sigma GreenBelt worden op het internationaal erkende niveau van het IIBLC®? Met de Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie van Lean Six Sigma Zelfstudie leer je op interactieve wijze de methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. En natuurlijk ook hoe je deze verbeteringen doorvoert met de medewerkers in jouw organisatie.

“Ik heb de zelfstudie als zeer compleet, overzichtelijk en helder beschreven ervaren.”

– Rob, projectleider

Deze zelfstudie is interactief omdat de theorie met tientallen opdrachten wordt afgewisseld. Zo ben je actief aan de slag met alles wat je leert en vertaal je de theorie voortdurend naar je eigen praktijk. De opbouw van de zelfstudie is gelijk aan de stappen die noodzakelijk zijn bij het verbeteren van processen. Je leert hierdoor de juiste tools en technieken op het juiste moment toe te passen.

 Doelgroep
De GreenBelt zelfstudie is bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die een voortrekkersrol hebben of krijgen in Lean Six Sigma verbeterprojecten. Ook is deze opleiding geschikt als je te maken krijgt met verbeterprojecten en daar een rol in (wilt) spelen.

De studievariant ‘zelfstudie’ is uitermate geschikt als je in eigen tijd en tempo de opleiding wilt volgen en in staat bent daar de discipline voor op te brengen.
Om aan deze opleiding mee te doen heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Wat kun je na de opleiding?
Na deze zelfstudie begrijp je wat veranderingen met medewerkers en de organisatie doen en ben je in staat de eigen werkzaamheden (continu) te verbeteren. Ook weet je de verschillende tools en technieken toe te passen. Na de zelfstudie ben je in staat om zelfstandig een Lean Six Sigma project te starten en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen.

Certificaat
De GreenBelt zelfstudie bereid je voor om het internationaal erkende GreenBelt Certificaat van het IIBLC® te halen. Maar liefst 95% van onze deelnemers slaagt in een keer voor dit examen.

Indien je dat wenst, kan je deelnemen aan het Nederlands- of Engelstalig examen om het officiële Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat te halen.

“Ik heb de zelfstudie afgesloten met het internationaal certificaat van het IIBLC®. En ruim geslaagd! De zelfstudie sloot voor mij perfect aan op wat in het examen werd gevraagd.”

– Johanna, consultant

Jouw investering
Deze opleiding betaalt zichzelf terug! Zodra jij na deze opleiding beter in staat bent de verbeteringen in je werk door te voeren en processen te optimaliseren, keert het tij. Je betaalt voor deze zelfstudie €995,00 (excl. BTW) per deelnemer.

Er is nogal wat in de prijs inbegrepen. Klik daarvoor hier voor meer informatie.

Doe je met meer deelnemers van hetzelfde bedrijf mee aan deze zelfstudie? Dan ontvangen jullie een collegiale korting van 15% over de totale opleidingsprijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die deze zelfstudie wil doen? Wij kunnen de GreenBelt zelfstudie ook incompany organiseren. Deze incompany opleiding bestaat uit de combinatie tussen de zelfstudie die de deelnemers in eigen tijd doen, en een aantal dagdelen, waarin de opdrachten en de eigen praktijk van de deelnemers worden behandeld!

Voor een incompany opleiding maken wij graag een offerte op maat.

Programma

In de GreenBelt zelfstudie leer je waar Lean Six Sigma in essentie voor staat, wat de achtergrond en historie is en – minstens zo belangrijk – wat de filosofie van het Lean denken inhoudt. Om succes te hebben met Lean Six Sigma besteden we ook aandacht aan wat deze werkwijze van jou vraagt, maar zeker ook wat het jou en de organisatie oplevert.

Uiteraard leer je ook wat processen zijn en wanneer je welk Lean Six Sigma project het beste kan starten. En hoe je die start vormgeeft. Bovendien leer je een proces op verschillende manieren in beeld te brengen, de prestatie van het proces te meten en te analyseren. Pas als je deze stappen hebt gezet kan je als echte GreenBelt het proces verbeteren en deze verbeteringen doorvoeren. Je leert hoe je deze verbeteringen het beste kunt ontwikkelen en borgen in de organisatie. Een aspect waar ook veel aandacht wordt besteed aan mensgericht verbeteren en verandermanagement!

Je oefent in deze zelfstudie de theorie van Lean Six Sigma en veranderkundige technieken in een rijke mix van opdrachten en casussen.

Lean Six Sigma in de praktijk met de Lean Praktijkdag
Vind je het waardevol niet alleen ‘op papier’ met Lean Six Sigma bezig te zijn, maar ook in de praktijk? Lean Six Sigma Zelfstudie biedt jou de unieke mogelijkheid mee te doen met de Lean Praktijkdag.

Gedurende deze dag krijg je een rol in een niet van echt te onderscheiden Lean Management simulatiegame om de opgedane kennis uit de zelfstudie in toe te passen. In deze fictieve procesomgeving leer je samen met de andere deelnemers, in vijf ronden, hoe je effectief ingrijpende verbeteringen kan doorvoeren, door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean Six Sigma methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig kan zijn. Zowel in dienstverlenende en administratieve processen, als in de productie en logistieke omgeving.

“De Lean Praktijkdag is echt een eye-opener. Op de praktijkdag leer je zelf de methodes toe te passen en uit te voeren. Heel waardevol en begeleid door toptrainers!”

– Wim, procesanalist

Het als groep deelnemers actief bezig zijn om het proces binnen deze simulatiegame te verbeteren, geeft bovendien inzicht in de kracht en noodzaak van teamwork bij ingrijpende veranderingen!

Deelname aan de Lean Praktijkdag bedraagt normaal € 225,00 (excl. btw). Heb je echter de GreenBelt zelfstudie bij ons afgenomen, dan bedraagt jouw prijs € 175,00 (excl. btw). Bij je inschrijving voor de GreenBelt zelfstudie kan je gelijk de locatie en de gewenste datum voor de Lean Praktijkdag aangeven.

 

Planning

Je kan de zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 80 en 100 uur bedraagt.

Zodra je de factuur voor deze zelfstudie hebt betaald, heb je met 2 werkdagen je pakket in huis. Je kan dus snel aan de slag!

Lean Six Sigma in de praktijk in combinatie met de GreenBelt Zelfstudie
Optioneel kan de GreenBelt zelfstudie worden aangevuld met de Lean Praktijkdag.
Gedurende deze dag wordt gebruik gemaakt van een realistische Lean Management simulatiegame om de opgedane kennis uit de Zelfstudie direct praktisch toe te passen. In deze fictieve procesomgeving leren de deelnemers, in vijf ronden, hoe ze snel ingrijpende verbeteringen kunnen realiseren door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean Six Sigma methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig kan zijn. Zowel in dienstverlenende en administratieve processen, als in de productie en logistieke omgeving.
Het als groep deelnemers actief bezig zijn om het proces binnen deze simulatiegame te verbeteren, geeft bovendien inzicht in de kracht en noodzaak van teamwork bij ingrijpende veranderingen!
De kosten voor de Lean Praktijkdag bedragen € 175,00 (excl. BTW). Deze prijs is alleen geldig bij het gelijktijdig inschrijven van de Lean Six Sigma GreenBelt Zelfstudie en De Lean Praktijkdag. Hiervoor kunt u tijdens de inschrijving gelijk de locatie en de gewenste datum aangeven.

Geen Evenementen

Certificering

Je wordt conform de eisen van het IIBLC® (International Independent Board for Lean Certification) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma GreenBelt.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het (Nederlands- of Engelstalig) theorie examen.

 1. Het Nederlandstalig Lean GreenBelt theorie examen
  Dit examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen en is gebaseerd op het internationaal geldende Book of Knowledge, zoals vastgesteld door het IIBLC®. Bij het succesvol afronden van dit examen ontvang je het bijbehorende Lean GreenBelt Certificaat. De kosten voor dit examen bedragen € 157,50 (excl. btw) per persoon en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

 2. Het Nederlandstalig Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat

  Dit examen bestaat uit 100 meerkeuzevragen en is gebaseerd op het internationaal geldende Book of Knowledge, zoals vastgesteld door het IIBLC®. Bij het succesvol afronden van dit examen ontvang je het bijbehorende Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat. De kosten voor dit examen bedragen € 175,- (excl. btw) per persoon en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

 3. GreenBelt Certificaat van het IIBLC ®

  Als je het internationale erkende GreenBelt Certificaat wil halen, moet je succesvol het schriftelijke, Engelstalige GreenBelt examen van het IIBLC® afleggen. Dit examen bestaat uit 80 meerkeuzevragen. De kosten voor dit examen zijn € 400,00 (excl. btw) per persoon en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.

 4. Lean (en/of) Six Sigma GreenBelt Praktijkcertificering
  Na het behalen van het theorie examen kan je opgaan voor de praktijkcertificering. De eindpresentatie dient te gaan over tenminste een door de kandidaat-GreenBelt uitgevoerd verbeterproject, die een aantoonbare verbetering heeft laten zien. De presentatie duurt maximaal een halfuur en wordt ten overstaan van de examencommissie gehouden. De kandidaat Lean (Six Sigma) GreenBelt slaagt voor dit praktijkdeel als het oordeel van de examencommissie positief is en de opdrachtgever van het betreffende verbeterproject (al dan niet schriftelijk) heeft verklaard dat de gepresenteerde resultaten zijn behaald. De kosten voor het praktijkexamen bedragen voor de Lean-variant € 210,- per persoon (excl btw) en € 247,50 per persoon (excl. BTW) voor de Lean Six Sigma-variant. Dit is inclusief de procedurele beoordeling of de projecten aan de vereisten voldoen.

Heb je bij ons de GreenBelt zelfstudie afgenomen? Profiteer dan van de gratis examenvoorbereiding. Deze organiseren wij steeds 2 weken voordat een (Nederlandstalig of Engelstalig) examen is ingepland!

“Ik vind de examentraining van MKPC echt van toegevoegde waarde. Hierin laten zij zien te begrijpen wat een klant wil. En nog gratis ook. Top!”

– Koos, manager

Coaching en begeleiding
Natuurlijk ga je tijdens of na de zelfstudie in de praktijk aan de slag met wat je geleerd hebt! Om je daarbij te helpen, kan je gebruik maken van onze coaching en begeleiding. Of je nou je eerste project start of bezig bent Lean in je organisatie door te voeren, wij helpen je graag!

Bij de GreenBelt zelfstudie hoort al 2 uur gratis helpdesk, waar je ook voor dit soort vragen gebruik van kan maken. Maar soms is dat niet voldoende of wil je dat we bij jou op locatie meehelpen. Je kan dan gedurende een nader af te spreken periode en aantal uur gebruik maken van de kennis en kunde van een van onze (Master) BlackBelts.

Voor coaching en begeleiding hanteren wij een standaard uurtarief van € 150,00 (excl. btw en reiskosten).

Neem voor meer informatie contact met ons op 

Vervolg op deze opleiding
Nadat je tot een volwaardige Lean (Six Sigma) GreenBelt bent opgeleid, wil je wellicht de volgende stap zetten in je professionele ontwikkeling. Een logisch vervolg op deze zelfstudie is de Lean Six Sigma GreenBelt-2-BlackBelt zelfstudie. Deze opleiding sluit namelijk naadloos aan op de GreenBelt zelfstudie en helpt jou de laatste stap te zetten naar het niveau van een Lean Six Sigma BlackBelt.

   

De examentraining als ook de Praktijkdag heb ik als waardevol beschouwd.
Er wordt exact aangegeven waar de nadruk voor het examen op ligt en in op de Praktijkdag leer je zelf de methodes aan den lijve te ondervinden en uit te voeren. Heel waardevol.

Ik heb de zelfstudie afgesloten met het internationaal certificaat van het IIBLC®.
En ruim geslaagd! De zelfstudie sloot voor mij perfect aan op wat in het examen werd gevraagd.

Zowel het studiemateriaal (met vele leerzame oefeningen) als de telefonische begeleiding waren wederom van top kwaliteit.
Ik overweeg binnenkort de BlackBelt opleiding te gaan volgen!

Eerder heb ik al de YellowBelt gevolgd en nu heb ik de GreenBelt Zelfstudie gedaan,
omdat ik zo enthousiast was over de manier van opleiden en betrokkenheid.
Ik heb gekozen voor de zelfstudie en dit was een perfecte keuze,
omdat ik nu zelf mijn tijdsbesteding kon bepalen. Bovendien kwam het ook budgettair goed uit.

Ik heb de zelfstudie als zeer compleet, overzichtelijk en helder beschreven ervaren.
Aandacht voor verandermanagement en voor de meer technische tools is goed verdeeld.
Het sloot perfect aan op mijn behoefte.
De zelfstudie heeft als voordeel dat je kunt studeren zonder hele dagen uit je agenda te moeten schrappen en dus niet facturabel kan zijn.

Heldere uitleg van de docent tijdens een aangevraagd vragen-rondje.
Niet alleen antwoorden geven, maar ook de toepassing gelijk even doornemen.
Dat was meer dan ik had verwacht, echt een aanrader.

Door de afwisseling van zelfstudie, opdrachten en de Praktijkdag waar je naast het praktisch toepassen ook vragen kon stellen was dit voor mij de ideale manier om te gaan voor mijn green belt.
De stof is erg overzichtelijk en tijdens de bijeenkomst werd er op een hele duidelijke en enthousiaste wijze uitleg gegeven.
De bijeenkomst en de managementgame waren zeer interactief en waardevol.

Begeleiding/trainers: top! Men weet waarover men praat en stemt antwoord af op de vrager, incl. praktijkvoorbeelden.

De zelfstudie GreenBelt heb ik als positief ervaren.
Met name de visualisering in plaatjes van diverse gebruikte hulpmiddelen en methodes LSS is prettig om te kunnen onthouden en het zelfstudieboek leest makkelijk.

Ik heb de zelfstudie Lean Six Sigma GreenBelt gevolgd. Wat ik naast alle opdrachten erg fijn vond waren de proefexamens om mee te oefenen. Ook het examenvoorbereiding waar je aan mocht deelnemen vond ik heel erg handig. Hiermee kan je toetsen of je de lesmateriaal beheerst. Nu nog wachten op de uitslag.